Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

Agyonlőtt egy buszon pihenő utast, feladta magát a 17 éves elkövető

Miután körözést adtak ki ellene, feladta magát a seattle-i buszon pihenő utas meggyilkolásával vádolt tinédzser.

Fotó: Depositphotos
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint a helyi rendőrség hétfőn közölte, hogy feladta magát a rendőrségen az a 17 éves fiú, akit egy seattle-i buszon pihenő utas múlt hónapban történt halálos és látszólag véletlenszerű megölése miatt köröztek.

Miguel Rivera Dominguez ellen első fokú gyilkosság és másodfokú lőfegyver birtoklásának vádjával emeltek vádat, az ügyészek pedig hangsúlyozták, álláspontjuk szerint „egy teljesen értelmetlen kivégzés” történt „egy vadidegen ellen”.

A King megyei seriff hivatala az ügy kapcsán egy közleményben tudatta, hogy Rivera Dominguez hétfő reggel saját elhatározásából feladta magát a rendőrségen. Az AP információi szerint egyelőre nincs ügyvédje, ám annyi már biztos, hogy tettének súlyossága miatt felnőttként emelnek vádat ellene.

A múlt héten benyújtott vádirat szerint Rivera Dominguez október 3-án a King County Metro buszán utazott White Centerben, egy Seattle-től délre fekvő, be nem épített városrészben, amikor jelezte leszállási szándékát, majd minden előjel nélkül egy halálos lövést adott le az egyik ülésen alvó Da’jon Wagnerre.