Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Újabb iszlamistákkal végzett Izrael, nem kegyelmeznek a terroristákkal

Az izraeli hadsereg újabb iszlamistákkal végzett, akik a Hamász nevében harcoltak.

Fotó: Kiégett autóroncsok mellett tűzoltó 2023. október 31-én, miután becsapódott egy Gázai övezetből kilőtt palesztin rakéta a dél-izraeli Asdódban. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az izraeli hadsereg a Hamász katonai infrastruktúráját támadta, és több tucat iszlamista fegyverest ölt meg szerda este óta a Gázai övezetben – közölte a hadsereg szóvivője csütörtök reggel.

A Hamász médiahivatalának közlése szerint az izraeli hadsereg legkevesebb 195 palesztint ölt meg a Gázai övezet északi részén, a dzsabálíjai menekülttáborban az elmúlt két napban. A páncéltörő rakétákkal, kézigránátokkal és lőfegyverekkel felszerelt palesztin fegyveresek ellen az izraeli hadsereg a szárazföldi és a légierőt is bevetette.

Az elmúlt napokban megsemmisítették a Hamász katonai infrastruktúrájának több elemét, fegyverraktárakat, fegyvergyártó műhelyeket, rakétaindító állásokat – fejtette ki a hadsereg szóvivője.

Robbanószerek voltak a bunkerben

Daniel Hagari még kedden közölte, hogy a légierő Dzsabálija központjában bombázott egy olyan épületet, amelynek föld alatti bunkerében a Sin Bet belbiztonsági szolgálat információja szerint a Hamász több fegyverese rejtőzködött.

A hadsereg által készített videofelvételeken a becsapódó rakéták robbanása után láthatók további robbanások, ami arra utal, hogy a Hamász a bunkerben vagy bunkerekben nagymennyiségű robbanószert tartott – tette hozzá a szóvivő.

A bombázásban több más épület is összeomlott, aminek következtében számos palesztin fegyveres, de civilek is életüket vesztették. Meghalt ott az egyik Hamász-zászlóalj parancsnoka, az izraeli települések elleni október 7-i terrortámadás egyik vezetője, Ibráhim Biari is – mondta. A Hamász médiahivatala szerint szerint a 195 halott mellett 777-en megsebesültek, és mintegy százhúsz ember a romok alatt rekedt.

(MTI)