Füves cigarettát kapnak a beoltottak Washingtonban

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 9. - 13:35

Mivel az Egyesült Államokban valamelyest visszaesett az elmúlt hetekben az oltási kedv, ezért különböző juttatásokkal és ajándékokkal próbálják meggyőzni az amerikaiakat arra, hogy éljenek a covid-vakcinák nyújtotta lehetőségekkel.

A kannabiszboltokat felügyelő hatóság hétfőn bejelentette, Washington államban minden beoltott ingyen kaphat marihuánás jointot, így semmi akadálya annak, hogy vakcináció után boldogan távozzanak a helyszínről a résztvevők.

A Washington Post értesülései szerint a július 12-ig tartó akció során egy előre betekert füves cigit kell adniuk az üzleteknek azoknak a 21 éven felüli felnőtteknek, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

Nemcsak marihuánás jointtal, hanem ingyen sörrel, borral és koktéllal is megpróbálják feltüzelni a lakosságot, korábban pedig arról is hallani lehetett, hogy lottóval és fánkokkal csábítják el oltakozni az állampolgárokat.

Az USA-ban napi szinten átlagosan 3,3 millió embert oltottak be koronavírus elleni vakcinával, ez az arány azonban jelentősen bezuhant, június elejére már egymillió alá csökkent azoknak a száma, akik hajlandóak részesülni a covid-oltásban.

Összesen hat államban a lakosság kevesebb mint fele kapta csak meg a vakcinát, miközben 13 államban hetven százalék fölött jár a mutató, míg 15-ben hatvan százaléknál többen estek át az oltáson.