Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Friss jelentésből derült ki, melyik az a cég, ahol mindenki dolgozni akar

Elsőre talán többen is az Apple-re vagy a Google-re gondolnának, ehelyett azonban egy jól ismert japán vállalatról van szó.

Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy friss japán jelentés szerint a Nintendo rendelkezik a legmagasabb alkalmazotti megtartási aránnyal (98,8%) egész Japánban, ami jelentősen meghaladja az országos átlagot (70%) – írta meg a hvg.hu a GizmoChina-ra hivatkozva. Hozzátették, ezt a fluktuációt a belépéstől számított 3 éven belüli kilépéssel számolják.

De a számok alapján azt is megállapították, hogy míg Japánban egy új munkahelyre belépők 30%-a az első három éven belül kilép a vállalattól, addig a Nintendónál száz alkalmazott közül csupán egy dönt úgy, hogy máshol próbál szerencsét. Így hát adódik is a kérdés, vajon mi lehet a Nintendo titka?

Kiemelték, több tényező is hozzájárul a vállalat magas megtartási arányához. Talán a legfontosabb (különösen Japánban), hogy kifejezetten erős a márka, a Nintendo ugyanis a világ egyik legsikeresebb játékvállalata a mai napig úgy, hogy már közel öt évtizede van jelen a videojáték-iparban.

Több tényező is közrejátszhat ebben

De az is sokat számít, hogy kiváló minőségű játékok is köthetők a céghez, ezeket minden korosztály élvezi. Tehát az alkalmazottakat büszkeséggel tölti el, hogy a vállalatnál dolgozhatnak, és nagyobb valószínűséggel maradnak a fedélzeten.

Egy másik tényező a Nintendo munkavállalói jóléti programja. A cég számos juttatást kínál a dolgozóinak, beleértve a bőkezű fizetett szabadságot, a gyermekgondozási támogatást és az egészségbiztosítást. Emellett fontos megjegyezni, a jóléti program célja nem az említett magas számnak a fenntartása, hanem az alkalmazottak motivációjának fenntartása.

A portál megjegyezte, vannak más vállalatok, ahol magasabb az átlagfizetés, mégsem tudják úgy megtartani a dolgozókat, mint a Nintendo. Továbbá sokat nyomhat a latban, hogy a Nintendónál hagyják érvényesülni a munkavállalókat, kifejezetten lapos a hierarchia.