Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

A Genk edzője szerint nagyon kemény dolguk lesz a Ferencváros otthonában

A Genk edzője tart a Ferencvárostól a Konferencia-liga következő mérkőzésén.

Fotó: A Ferencváros labdarúgócsapatának edzése az FTC-MVM Sportközpontban 2023. november 8-án. Az FTC a következő napon a belga KRC Genk csapatát fogadja a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Genk edzője szerint hibátlan teljesítményre lesz szüksége együttesének ahhoz, hogy begyűjtse a három pontot a Ferencváros otthonában csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Wouter Vrancken a találkozót felvezető szerdai sajtótájékoztatón elárulta, a Royal Antwerp otthonában elszenvedett hétvégi bajnoki vereség során jól kezdtek, de két nagy hiba elég volt ahhoz, hogy korán kétgólos hátrányba kerüljenek, onnantól pedig futniuk kellett az eredmény után. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

„Egy-egy mérkőzés apróságokon múlik, ezért holnap nem szabad hibáznunk, százszázalékos koncentrációra lesz szükségünk minden döntésünknél” – fogalmazott a tréner, aki szerint elképzelhető, hogy a Ferencváros hazai környezetben többet próbál majd támadni, mint a genki 0-0 alkalmával.

Sztankoviccsal erősebb lett a Ferencváros

„Nekünk készen kell állnunk arra, hogy megakadályozzuk ezeket, elől pedig fel kell törnünk a védekezésüket” – fogalmazott a Genk vezetőedzője. Külön említést tett Dejan Stankovicról, az FTC edzőjéről, aki véleménye szerint bizonyította, milyen kiváló edző, hiszen ilyen rövid időn belül is látszik már a „keze nyoma” a csapaton.

A sajtótájékoztatón a belga csapat játékosai közül Joseph Paintsil válaszolt az újságírók kérdéseire. A ghánai csatár a 2017/18-as szezonban a Ferencvárost erősítette, és 27 meccsen tíz gólt szerzett.

„Nagyon jó érzés újra itt lenni, sose felejtem el, milyen volt először ebben a stadionban. A futballban előfordul, hogy az ember a korábbi csapata ellen lép pályára, nagyon jó emlékeim vannak Budapestről” – nyilatkozott Paintsil, majd hozzátette, felkészítette már csapattársait arra, milyen fantasztikus hangulat várható a Groupama Arénában, ugyanakkor otthon is futballoztak már hasonló közegben, így csak a saját játékukra kell koncentrálniuk.

A 18.45-kor kezdődő összecsapáson – amelyet az M4 Sport közvetít – várhatóan telt ház fogadja majd a csapatokat, akik a fehérorosz Alekszej Kulbakov sípjelére kezdik a játékot.

(MTI)