Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

...svg content...Fotó: Unsplash/Zoe Askew
Ausztrália és Óceánia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A perthi rendőrség agyonlőtte azt a 16 éves radikalizálódott fiatalt, aki késes támadást követett el egy férfi ellen Perth egyik külvárosában. A hatóságok szerint terrorizmusra utaló támadás történt, ami miatt rögtön cselekedniük kellett, és végeztek a kiskorú támadóval, már nincs életben.

A hatóságok hivatalos tájékoztatás szerint a hátba szúrt férfi stabil állapotban van a kórházban, míg a 16 éves kaukázusi fiút nem lehetett megmenteni. Kiderült, hogy mentális egészségügyi problémákkal küszködött, és nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, korábban egy deradikalizáló programban is részt vett. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Azt mondják, vannak bizonyos jelek arra, hogy az interneteken keresztül radikalizálódott, de megnyugtatják a közösséget, úgy tűnik, egyedül készült fel erre a támadásra, nem voltak társai. Egy konyhakéssel a kezében indult meg, amikor a rendőrök szombat este 22 óra után megérkeztek egy parkolóhoz.

A fiú saját maga hívta fel a rendőrséget, és közölte, erőszakos cselekményeket tervez végrehajtani. Először két tiszt adott le lövéseket, majd egy harmadik rendőr ártalmatlanná tette a fiút. Az incidenst jelenleg nem terrorcselekményként vizsgálják, ugyanakkor megjegyzik, a késelésnek megvannak a maga jellegzetességei.

A CNA azt írja, az elmúlt időszakban történt késes támadások ellenére Ausztráliában még mindig ritkák a fegyveres és késes bűncselekmények. A szövetségi kormány szerint továbbra is a világ legbiztonságosabb országai közé tartoznak, és a rendőrség mindent elkövet annak érdekében, hogy ez így is maradjon.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.