Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,18 Ft
Euró
385,83 Ft
Font
451,41 Ft
Bitcoin
68,367 $

Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Az évad végén több színész, köztük Udvaros Dorottya is elhagyja a Nemzeti Színházat.

...svg content...Fotó: Udvaros Dorottya színművész a Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című színművéből készült tévéfilm forgatásán a ráckeresztúri Pázmándy-Brauch kastélyban 2024. január 10-én. A Nemzeti Filmintézet és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) első koprodukcióját várhatóan az év második felében tűzik műsorra a televízióban. MTI/Koszticsák Szilárd
Relax

Kiss László

Szerkesztő

Az Index értesülései szerint nem csak a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya távozik a Nemzeti Színházból, hanem több kollégája is. A távozók között van Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia is, akik tavaly súlyos balesetet szenvedtek.

Rajtuk kívül Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, Szép Domán, valamint Szabó Sebestyén László is felmondott. Két színésznő, akik jelenleg gyermeket várnak, szintén szünetet tartanak a színpadi munkától.

A Nemzeti Színház vezetősége hivatalos formában még nem reagált a távozásokra, Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója azonban az Origónak adott interjúban elmondta, hogy az intézményben valóban zajlanak átalakulások, amelyek tíz év után természetesek.

Az igazgató szerint a távozók számát túlzásba vinni nem méltányos, Udvaros Dorottya esetében pedig teljesen más történt, mint ami a sajtóban megjelent.

„Udvaros Dorottyának határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal. Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést. Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az itt létét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi”, mondta Vidnyánszki, aki hozzátette, egyelőre nincs tudomása a balesetet szenvedett színészek távozási szándékáról.