Lassú, helyenként igen durva meccsen Oroszország legyőzte Finnországot az EB csoportkörében

A finn Daniel O'Shaughnessy (j) és az orosz Alekszej Mirancsuk (j2) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Finnország - Oroszország mérkőzésen a szentpétervári Gazprom Arénában 2021. június 16-án. MTI/AP/Reuters/Jevgenyija Novozsenyina
not image

Takács Petra

2021.június.16 - 17:45

Egy nem túl izgalmas, helyzetekben nem annyira, durva jelenetektől annál inkább bővelkedő mérkőzésen Oroszország 1-0-ra le tudta győzni az Európa-bajnokságon a finn válogatottat.

Oroszország 1-0-ra legyőzte Finnországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a B csoport szerdai, szentpétervári mérkőzésén, jelentette az MTI.


Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Oroszország-Finnország 1-0 (1-0)
——————————-
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 24 500 néző, v: Danny Makkelie (holland)
gólszerző: Mirancsuk (45+2.)
sárga lap: Barinov (27.), Ozdojev (34.), Dzsikija (88.), illetve Kamara (22.), O’Shaughnessy (90.)

Oroszország:
    ———–
Szafonov – Fernandes (Karavajev, 25.), Divejev, Dzsikija, Kuzjajev – Zobnyin, Barinov, Ozdojev (Zsemaletgyinov, 61.) – Mirancsuk (Muhin, 85.), Dzujba (Szoboljev, 85.), Golovin

Finnország:
    ———-
Hradecky – Toivio (Jensen, 84.), Arajuuri, O’Shaughnessy – Raitala (Soiri, 75.), Schüller (Kauko, 67.), Lod, Kamara, Uronen – Pukki (Lappalainen, 75.), Pohjanpalo

    I. félidő:
    ———-
    45+2. perc: az Artyom Dzjubától visszakapott labdát Alekszej Mirancsuk áttette a jobb lábáról a balra, majd védhetetlenül tekert a kapu hosszú felső sarkába.

    Finn lesgóllal indult a találkozó, amelynek első félidejét ezután kevés helyzet, küzdelmes mezőnyjáték és sok pontatlanság jellemezte egészen a hajráig. Ekkor látványos góllal előnybe került a korábban kapufáig jutó társházigazda.
    A fordulást követően a hátrányban lévő finnek léptek fel kezdeményezően, ám a nagyobb lehetőségeket az orosz válogatott dolgozta ki az alacsonyabb iramú második játékrészben.
    Az összesen 13 perc ráadással megtoldott találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az orosz válogatott brazil származású jobbhátvédjét, Mário Fernandest az első félidő közepén le kellett cserélni, és gerincsérülés gyanújával kórházba szállították.