Soha nem volt még ekkora bajban a Barcelona

Fotó: Twitter/ FC Barcelona
not image

Kornis Vivien

2021. október 18. - 07:02

Nem tud enyhülni a legendás klub pénzügyi válsága.

Joan Laporta kijelentette, hogy a Barcelona történelmének legsúlyosabb pénzügyi helyzetében van a klub – adósságuk eléri az 1.35 milliárd eurós összeget.

A Barcelona elnöke hangsúlyozta, hogy a klub vezetőségének olyan fontos döntéseket kell meghoznia, amelyek hatással lesznek a Barcelona jövőjére. Laporta a kialakult helyzetért a klub korábbi igazgatóit hibáztatja – számolt be a Marca.

Amikor megérkeztünk, még a személyzet bérének kifizetésére sem volt pénz. Ilyen állapotban volt a klub” – jelentette ki Laporta. Hozzátette, hogy a nyomozás végével megállapításra kerül majd az is, kik a felelősek a kialakult helyzetért.

Az elnök elmondta, hogy a klub jogi csapata azon dolgozik, hogy megszülessen a döntés azzal kapcsolatban, történt-e valamilyen bűncselekmény, és milyen jogi lépésekre van lehetősége a Barcelonának.

Laporta azt is hangsúlyozta, hogy a klub jelenlegi vezetése nem tervezi eladni a csapat részvényeit a pénzhez jutás reményében, és arról beszélt, hogy a korábban kialkudott bércsökkentés után további csökkentésre lehet szükség.

A Barcelona a mi kezünkben van és nem harmadik felek kezében, vagy államok vagy befektetési alapok kezében, és ez így is fog maradni. Egészen addig, amíg mi vagyunk a klub vezetői, a Barcelona a tagok kezében marad. Azok, akik úgy gondolják, meg tudják venni a Barcelonát, nagyot tévednek. Meghúztuk a vonalat, és ha valaki át akarja azt lépni, annak velünk kell szembenéznie.