Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

Barca-ügy: Laporta nem akar reagálni Koeman közleményére

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyre érdekesebb, ami Koeman körül folyik a Barcánál.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke nem fog reagálni az edző, Ronald Koeman által a sajtószobában felolvasott közleményre. A klub forrásai a sport.es-nek azt mondták, hogy egyelőre próbálnak nyugodtak maradni és azt várják, hogy mi történik majd a csütörtöki, Cadiz elleni mérkőzésen. Laportát percekkel a nyilatkozat felolvasása előtt tájékoztatták az edző szándékairól.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A klub nem sokkal 13 óra előtt értesült arról, hogy Koeman nyilatkozni akar. A Barca kommunikációs osztálya azt tanácsolta neki, hogy ne tegye, és a kötelezően előírt módon jelenjen meg a média előtt a hagyományos sajtótájékoztatón. A holland edző azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a félreértések elkerülése végett nem akarja alávetni magát a kérdéseknek. A saját szavaival akarta elmagyarázni, jól kifejtve, hogy mit érez jelen pillanatban. És zöld utat kapott a megszólaláshoz.

A lap által megkérdezett források szerint a nyilatkozat tehát az edző egyoldalú döntése volt. Igaz, hogy Koeman tájékoztatta a játékosokat a szándékáról, de ez nem jelenti azt, hogy a csapat sem az edző döntésével, sem az edző szavaival nem ért egyet.