Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Ezt jelenti, hogy a szaúdi koronahercegé lett a Newcastle

Fotó: Rijád, 2020. január 13. A szaúdi királyi udvar által közreadott kép Mohamed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökösról az Abe Sindzó japán miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai közben Rijádban 2020. január 12-én. Abe Sindzó ötnapos látogatást tesz a térségben. MTI/EPA/Szaúdi királyi udvar/Bandar Aljalud
Sport
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Newcastle United csütörtöki eladása a Public Investment Fundnak, vagyis a szaúdi befektetési alapnak igazán örömteli jeleneteket okozott a St. James Parkban, hiszen a Newcastle szurkolói hosszú idő óta először ismét álmozodhatnak a klub jövőjéről.

A szaúdi befektetési alap mögött álló férfi Szaúd-Arábia koronahercege, a 36 éves Mohamed bin Szalmán, noha a Premier League világossá akarta tenni, hogy nem ő lesz a döntések meghozataláért felelős személy a Newcastle-nél. 

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

“A Premier League, a Newcastle United Football Club és a St James Holdings Limited ma rendezte a vitát a klub PIF, PCP Capital Partners és RB Sports & Media konzorcium által történő átvételéről” – közölte a Premier League a Marca beszámolója szerint.

“A jogi viták azt érintették, hogy mely szervezetek birtokolják és/vagy képesek irányítani a klubot az átvételt követően. Minden fél egyetértett abban, hogy  megállapodás szükséges ahhoz, hogy megszűnjön a szurkolók hosszú bizonytalansága a klub tulajdonjogára vonatkozóan” – hangsúlyozta a Premier League.

“A Premier League most jogilag kötelező biztosítékot kapott arról, hogy nem Szaúd-Arábia nem irányítani a Newcastle United Football Clubot. Minden fél örömmel zárta le ezt a folyamatot, amely bizonyosságot és egyértelműséget ad a Newcastle United Football Clubnak és szurkolóinak” – olvasható a közleményben. 

Ennek ellenére bin Szalmán neve kétségkívül továbbra is a Newcastle-höz fűződik, így a klub néhány szurkolója nyilvánvalóan arra is kíváncsi, mekkora pénzösszegeket hajlandó megmozgatni a szaúdi koronaherceg.

A szaúdi befektetési alap kollektív vagyona nagyjából 320 milliárd font, de bin Szalmán egyéni vagyona 13 milliárd font körül mozog. Míg ez alig marad el a Manchester City tulajdonosa, Manszúr sejk 17 milliárd fontos vagyonától, bin Szalmán gyakorlatilag a szaúd-arábiai király család gazdagságával rendelkezik, mely értéke eléri az 1,3 billió fontot.

Ezt is figyelembe véve a Manchester City tulajdonosai elmaradnak a Newcastle új tulajdonosától, mivel az Abu Dhabi királyi család vagyona nagyjából 500 milliárd font.