Fotó: Unsplash/Vienna Reyes
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Xavi reagált azon pletykákra, miszerint az egyik legnagyobb tehetségük az ősi rivális Real Madrid játékosa lehet.

Továbbra sem tudni, mi lesz Ansu Fati sorsa, akire igazi gyémántként tekintettek, majd jött a súlyos sérülése. Legutóbb pedig arról kezdtek el pletykálni, hogy a Real Madrid játékosa lehet, amivel valószínűleg az összes Barca-szurkoló ellene fordulna.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője nem volt hajlandó teljesen elzárkózni Fati átigazolásától, aki még mindig csak 20 éves. Dembélét már elvesztette a Barcelona, és igen kellemetlen lenne, ha ez Fatival is megesne, pláne ebben a formában.

„Ez egy vicc, vagy mi?” – tette fel a kérdést Xavi. „Az elmúlt héten nagyon egyértelmű voltam Ansuval kapcsolatban. Hatalmas értéke a klubnak, nemcsak most, hanem a jövőt illetően is. Ennél egyértelműbb nem is lehetnék.”

Fati jövője bizonytalan maradhat

„Nem értem a körülötte kialakult vitákat. A Barcelona játékosa, és számítunk rá. Jó formában van, elégedettek vagyunk a teljesítményével. Reméljük, most már nem kell erről beszélni, mert semmi értelme.” – idézte az ESPN Fatit.

Ancelotti reakciója sem maradhatott el: „Annyit mondhatok, Ansu Fati egy fiatal játékos, aki nagyon tehetséges, és nagy jövő előtt áll, és itt meg is állnék.” Fati az elmúlt szezonban az 51 meccsén csak 10 gólig jutott, bár többnyire a kispadról állt be.

16 évesen robbant be a Barcelona kezdőjébe, majd egy sor súlyos sérülés jelentős hatással volt a karrierjére, ami arra késztette a Barcelonát, hogy elgondolkozzon az eladásán, vagy a kölcsönadásán.

A Barcelona vasárnap a Cádiz ellen lép pályára az első LaLiga-mérkőzésén az új szezonban a Montjuicban, ideiglenes otthonában, az Olimpiai Stadionban, miután a Camp Nou körül jelentős átépítés zajlik.