Így festhet a Facebook forradalmi VR-headsetje

Facebook
not image

Kulcsár Péter

2021. október 28. - 03:39

Habár a megjelenéstől még hónapokra vagyunk, kiszivárgott renderfotókon első kézből csodálhatjuk meg, miként néz ki az Oculus Quest Pro headset.

Az elmúlt években egyre komolyabb fejlődésen mentek keresztül a virtuális valóság megjelenítésére használható okoseszközök, és bár igaz, hogy továbbra sem tudták bővíteni a célközönséget, a Facebook az Oculusszal nem várt népszerűségre tett szert.

Az Oculus hivatalos weboldalára nemrégiben olyan fényképek kerültek fel, amelyeken az Oculus Quest Pro prototípusa látható, amint a virtuális térben egy hölgy és egy fiatal férfi használja a nem mindennapi készüléket.

Még csupán komputerrel generált verziókról van szó, ám a kütyü külső jegyei felismerhetőek, és erős hasonlóságot mutatnak az Oculus Quest és Oculus Quest 2 VR-headsetekkel, bár a szemüveg része valamivel szűkebbre és kompaktabbra sikerült – szúrta ki a Game Rant magazin.

Ami még feltűnő, hogy a készülék dizájnja láthatóan tömzsibb, ez pedig jó jel, hiszen azzal kecsegtethet, hogy a belsejébe több alkatrészt helyeztek el a magasabb felbontás elérése, illetve a szenzorok térnyerése végett.

Fotó: Facebook

A Facebook egyébként október 28-án tartja meg soron következő online eseményét, amelyen szó eshet a Reality Labs projekt éppen aktuális fejleményeiről, így elképzelhető, hogy az Oculus Quest Pro bemutatása is említésre fog kerülni.