Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Vizsgálják az Evertont, akár a Premier League-ből is kieshetnek

Fotó: EPA/Daniel Hambury
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A Manchester City után újabb angol csapat ellen indított vizsgálatot a Premier League vezetése.

A pénzügyi fair play szabályainak állítólagos megszegése miatt indult vizsgálat az Everton csapatával szemben, melynek eredménye akár pontlevonás is lehet.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A tavalyi szezonban történt költekezés okán indult vizsgálat nagy aggodalommal tölti el a csapt szurkolóit, akik a vizsgálat elindításának bejelentése előtt is nehéz hónapokat éltek át, ugyanis a csapat az esetleges büntetés nélkül is a bennmaradásért küzd a Premier League-ben.

Úgy tudni, az Everton szorosan együttműködött a Premier League-gel annak érdekében, hogy az FFP keretein belül maradjon, de ha bűnösnek találják őket, jelentős pénzbírságra vagy pontlevonásra számíthatnak.

A Guardian beszámolója szerint a vád egy 10 hónapos vizsgálatot követően érkezett, miután a Burnley és a Leeds tavaly májusban levélben fordult a Premier League-hez, hogy megtudja, megszegte-e a szabályokat az Everton, miután az elmúlt három évben 371,8 millió font veszteséget könyvelt el.

A Premier League szabályai szerint a klubok három év alatt legfeljebb 105 millió fontot veszíthetnek, tehát az Evertonnak vélhetően nagyon jó magyarázattal kell előállnia, hogy elkerülje a pénzbüntetést vagy a szinte biztos kiesést jelentő pontlevonást.