Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Jelentős győzelmet aratott az Európai Unió a Google felett

Fotó: Unsplash/Mitchell Lou
not image

Kornis Vivien

2021. november 12. - 03:13

A bíróság elutasította a Google keresetét, marad a 2,42 millió eurós bírság.

A Google szerdán elvesztette a 2,42 millió eurós EU-s trösztellenes döntéssel szembeni fellebbezését, ami jelentős győzelmet jelent Margrethe Vestager, az unió versenyjogi vezetője számára a három szignifikáns bírósági döntés közül az elsőben, amely megerősíti az EU törekvését a nagy technológiai vállalatok szabályozására – számolt be a Portfolio

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A világ legnépszerűbb internetes keresőmotorját üzemeltető Google-el szemben Vestanger 2017-ben vetett ki szankciókat azért, mert a vállalat a saját ár-összehasonlító vásárlási szolgáltatását részesítette előnyben annak érdekében, hogy tisztességtelen előnyhöz jusson kisebb európai riválisaival szemben.

Az Android mobil operációs rendszere és az AdSense hirdetési szolgáltatás miatt szintén megbüntette a Google-t az EU, a három ügyben pedig összesen 8,25 milliárd eurós uniós trösztellenes bírságot kapott.

A lap szerint a bíróság mostani döntése megerősíti Vestager kezét az Amazon, az Apple és a Facebook elleni vizsgálataiban is. 

A Törvényszék elutasítja a Google keresetét a Bizottság azon határozata ellen, amely szerint a Google visszaélt erőfölényével azáltal, hogy saját összehasonlító vásárlási szolgáltatását előnyben részesítette a konkurens összehasonlító vásárlási szolgáltatásokkal szemben” – közölte a törvényszék. 

A bíróság szerint a bizottság helyesen állapította meg, hogy a Google gyakorlata sértette a versenyt, és nem értett egyet a vállalat azon érvelésével, miszerint a kereskedői platformok jelenléte erős versenyt mutat. A törvényszék támogatta az uniós bírságot a jogsértés súlyosságára, valamint arra hivatkozva, hogy a Google nem gondatlanságból, hanem szándékosan követette el a kérdéses magatartást.

A bizottság üdvözölte a törvényszék ítéletét, a Google pedig közölte, hogy felülvizsgálja azt, hozzátéve, hogy már eleget tett a bizottság azon utasításának, hogy a riválisai számára egyenlő versenyfeltételeket biztosítson. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.