Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

A Velencei Filmfesztiválon coming outolt transzneműként egy díjnyertes olasz filmrendező

Velence, 2022. szeptember 4. Emanuele Crialese olasz filmrendezõ (b) és Penélope Cruz spanyol színésznõ a L'Immensita címû film bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 4-én. A filmes seregszemle szeptember 10-ig tart. MTI/EPA/ANSA/Claudio Onorati
not image

Kolláth Benjámin

2022. szeptember 5. - 11:21

A Penelope Cruz főszereplésével készült L’immensita főszereplője, Emanuele Crialese 67 évesen ismerte el a nyilvánosság előtt, hogy nőként született.

Előzmény:

 

A díjnyertes olasz filmrendező, Emanuele Crialese vasárnap új filmje, az erős önéletrajzi utalásokkal rendelkező, Penelope Cruz főszereplésével készült L’Immensita Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon való bemutatóján elárulta: nőként született.

A L’Immensita az 1970-es évek Rómájában játszódik és egy lányról szól, aki fiúként akar élni, ezzel olajat öntve a tüzes kapcsolatra közte és anyja (őt játssza Cruz), illetve hűtlen, bántalmazó apja között.

„A saját gyermekkorom és a saját történetem inspirálta a filmet. Biológiailag nőnek születtem, de ez nem jelenti azt, hogy nincs bennem egy nagy női karakter. Az a legjobb része az énemnek. Egy ponton választanom kellett, hogy élek, vagy meghalok.”

„Az ember nem választja magának ezt az utat. Így születik” – mondta a velencei fesztivál zsűrijének díját 2011-ben A tenger törvényével elnyerő rendező a CNA szerint, hozzátéve, hogy ahogy a filmben a transznemű szereplő, ő is anyjára támaszkodott leggyakrabban, azzal együtt is, hogy tudta, micsoda szorongást okoz ez neki.

Az olasz nyelvű filmben Cruz kezdetben lelkes karaktere megtörik férje bántalmazása és a boldogtalan háztartásban sínylődő három gyermeke gondjainak súlya alatt. Elmondása szerint karaktere olyan helyzetben találja magát, ahonnan nincs menekvés:

„Rengeteg nő van a világon, aki saját otthonában esett csapdába, a gyermekei előtt úgy téve, mintha semmi gond nem lenne. Ez egyszerű túlélés. Én is ismerek ilyeneket, borzalmas történetek.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.