Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Elsüllyedt egy halászhajó Jersey partjainál, nagy erőkkel folyik a keresés

Fotó: Unsplash/Leon McBride A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagyszabású keresési és mentési műveletet indítottak, miután egy hajó ütközött egy halászhajóval, mely feltehetően elsüllyedt.

A Sky News jelentése szerint nagyszabású keresési és mentési műveletet indítottak Jersey partjainál, miután egy hajó összeütközött egy halászhajóval, mely feltehetően elsüllyedt.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Úgy tudni, az ütközés csütörtök hajnalban, nem sokkal 5 óra 30 perc után történt a tengeren, a St Ouen-öbölnél. A baleset következtében a halászhajóban komoly károk keletkezhettek, mivel a mentési munkálatok során törmelékeket fedeztek fel a tengerben.

A kereséshez a lap értesülései szerint reggel óta már csalakozott a Royal National Lifeboat Institution jótékonysági szervezet is, melynek mentőcsónakja kifejezetten az ilyen esetekre lett felkészítve, hiszen minden időjárási körülmény közepette képes biztonságosan haladni a vízen.

Ezen felül csatlakozott még egy francia haditengerészeti merev szárnyú repülőgép, valamint számos helyi halászhajó is a kereséshez. Ennél többet egyelőre nem tudni a halászhajón tartózkodók sorsáról, a mentőcsapatok közlése szerint pedig amint új információkkal szolgálhatnak, megosztják azokat a nyilvánossággal is.