Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Elraboltak és szexrabszolgaságra kényszerítettek egy fiatal lányt

A rendőrök száz kilométerre az otthonától találtak rá, miután felhívta a Polaris-t, az emberkereskedelemmel foglalkozó amerikai forródrótot.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 33 éves Javesh Persaud a New York állambeli Shirley-ből származik, és a Suffolk megyei ügyészség szerint állítólag júliusban ismerkedett meg az áldozattal az Omegle nevű alkalmazáson keresztül. A sebezhetőségét kihasználva magához édesgette, majd szexrabszolgaságra kényszerítette.

Az áldozatot, akit a bírósági dokumentumokban csak Jane Doe néven azonosítottak, a hatóságok szerint apja elküldte otthonról, miután betöltötte a 18. életévét és befejezte a középiskolát. Ezt követően egy ideig a manhattani metrómegállókban aludt. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Majd megismerkedett Persauddal, aki ételt és szállást ígért neki, illetve azt állította, hogy hajléktalanokkal dolgozik együtt. A lány végül beleegyezett a találkozóba, de a férfi elrabolta, és azt mondta neki, hogy vele fog lakni az autójában – írta a Fox News.

A férfi másnap arra kényszerítette az áldozatot, hogy szexuális aktusokat hajtson végre idegenekkel pénzért cserébe, amelyet megtartott magának. Amikor a fiatal nő megpróbált ellenállni, Persaud megütötte és egy késsel megfenyegette, hogy leszúrja. Mindemellett többször fojtogatta, és maga is szexuálisan bántalmazta.

Az áldozat később szerzett egy telefont, és felhívta a Polaris-t, az emberkereskedelemmel foglalkozó amerikai forródrótot. A Suffolk megyei rendőrség letartóztatta Persaudot, akit többek között szexkereskedelemmel, szexuális bűncselekménnyel és prostitúció elősegítésével vádolnak. Az óvadékát 500 ezer dollárban (nagyjából 179 millió forint) állapították meg, október 16-án kell megjelennie a bíróságon.

Látványosan emelkedik azon idősek száma, akik túl sok gyógyszert szednek

Minél több gyógyszer szed egyszerre valaki, annál kevesebb a gyógyulás esélye.

A műfenyő vagy a vágott fenyő a környezetkímélőbb? A szakértő válaszol

A Klímapolitikai Intézet kutatója szerint tévhit, hogy a műfenyőt vásárlók környezettudatosabbak lennének, a vágott fenyő sokkal kevésbé terheli a klímát.