Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Életnagyságú Han Solót alkottak – kenyérből

Fotó: Wikimedia Commons
not image

Borbély Fanni

2022. október 18. - 14:55

A Star Wars-filmek egyik legikonikusabb jelenetét, Han Solo lefagyasztását alkották meg egészen unortodox módon: egy kaliforniai pék ugyanis egy életnagyságú kenyérszobrot készített.

Az AP számolt be arról, hogy egy kaliforniai pék megalkotta az életnagyságú Han Solo kenyérszobrot, melyet stílusosan “Pan Solónak” neveztek el: a Birodalom visszavág című részből származó ikonikus jelenet, Han Solo karbonitba fagyasztása adta az ihletet.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Hannalee Pervan és édesanyja, Catherine Pervan, a kaliforniai Beniciában található One House Bakery társtulajdonosai több héten át munkálkodtak az 1,8 méter magas kenyérszobron, hiszen gondos tervezés és rengeteg sütés előzte meg a különleges alkotás elkészültét.

A kenyérszobor kétféle tésztából készült, köztük egy magasabb cukortartalmú ám élesztő nélküli tésztából, mely tovább képes megőrizni frissességét. Anya és lánya éjszakákon át dolgoztak, miután bezárták estére a pékséget, az elkészült mű pedig kétségkívül rendkívül élethűre sikeredett.

Az alkotás szemmel láthatóan gondosan és aprólékosan megmunkált részletek kidolgozásával készült el, és tökéletesen kivehető Han Solo gyötrelmes arca, illetve, ahogyan megpróbálja kinyújtani kezét. Hannalee a New York Timesnak nyilatkozva úgy fogalmazott, egy kis idő után úgy érezte, egy kicsit talán megszállottja is lett a projektnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.