Elárulta az UEFA elnöke, kizárják-e a Realt a BL-ből

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Kolláth Benjámin

2021.április.22 - 19:19

Az UEFA elnöke szerint kicsi az esély arra, hogy a jövő heti Real Madrid-Chelsea BL-elődöntő nem lesz lejátszva, de a szervezet még gondolkodik, mivel büntesse a Szuperliga-tervben részt vevő csapatokat.

Előzmény:

A Chelsea és a Real Madrid is a Szuperliga alapítói közé tartoznak, amely kedden pont előbbi kiszállása után kezdett összeomlani. Jövő kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoznának.

Miután a csapatok hivatalosan is megállapodtak a Szuperligában való indulásukról, az UEFA végrehajtói tanácsának tagja, Jesper Moller úgy nyilatkozott, az idei kupasorozatokban még érintett csapatok – a Chelsea, a Manchester City, a Real Madrid, a Manchester United és az Arsenal – kizárással is sújthatóak.

Az Independent szerint a szervezet elnöke, Aleksander Ceferin azóta inkább az európai futball egységének újjáépítését szorgalmazza, így nem tudni, lesz-e végül valamilyen büntetés. Ceferin a szlovén 24UR rádiónak annyit elmondott, hogy a BL és az Európa-liga idei kiírásai a TV-szerződések miatt a tervezett szerint fejeződnek be:

„A kulcs itt az, hogy a szezon már elkezdődött, így a meccseket sugárzó csatornák kártérítésért folyamodhatnának, ha nem játsszuk le az elődöntőket. Emiatt kicsi az esélye, hogy a jövő heti meccs nem lesz lejátszva. A jövőre nézve már máshogy állnak a dolgok.”

Ceferin a Szuperliga-terv kiötlőit hétfői sajtótájékoztatóján még hazug kígyóknak nevezte, most azonban már örül annak, hogy a Premier League-csapatok visszaléptek tőle.

„Tegnap azt mondtam, méltányolandó, hogy elismerték a hibájukat, mert hatalmas hibát követtek el. De már visszatértek és tudom, hogy nem csak a mi versenyeinkhez, de az egész európai focihoz rengeteget tudnak tenni. A legfontosabb, hogy továbblépjünk és újjáépítsük az egységet, ami eddig jellemezte a sportot.”