Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Éheztettek és szomjaztattak egy ukrán mentősnőt orosz fogvatartói

MTI/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
not image

Takács Petra

2022. július 9. - 17:10

Az 53 éves Juliját három hónap után engedték szabadon.

Julija Pajevszkáról hónapokig nem tudtak semmit, sokan pedig már a legrosszabbtól tartottak, miután március 16-án egy Mariupol melletti ellenőrzőponton foglyul ejtették a sofőrjével együtt, majd ismeretlen helyre szállították.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A Taira becenéven ismert mentősnő akkor vált ismertté, amikor videófelvételeket juttatott ki az ostrom alatt álló városból, illetve abból az acélgyárból is, melyet még hosszú hetekig védtek az ukrán erők.

Julija végül egy fogolycserének köszönhetően június 17-én kiszabadult, a szörnyű emlékektől azonban azóta sem tud szabadulni. Elárulta, hogy a megszállt donyecki előzetes letartóztatási központban tartották fogva a helyi erők.

Öt napig nem ettem és gyakorlatilag alig ittam” – mondta a nő a CNN-nek, három héttel a szabadulása után. Pajevszka szerint folyamatos volt az erőszak alkalmazása, fogvatartói különböző módszerekkel keserítették meg az életét.

Folyamatosan azt mondták, hogy fasiszta, náci vagyok, és hogy jobb lenne, ha meghalnék, minthogy lássam, mi fog történni ezek után” – mondta, a körülményeket pedig egy gulágéhoz hasonlította.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.