Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Egy év börtönt kapott a Puskás Aréna felrobbantásával fenyegetőző férfi

Azzal védekezett, hogy beteg apjának akart pénzt szerezni.

Budapest, 2021. június 27. A Puskás Aréna a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Hollandia - Csehország mérkõzés elõtt 2021. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Egy évre ítélték azt a 34 éves angol férfit, aki azzal fenyegetőzött 2021. július 27-én a Hollandia – Csehország EB-nyolcaddöntő előtt, hogy öngyilkos merénylőket küld a Puskás Arénába.

Az elkövető a délelőtti órákban küldött egy sms-t a brit segélyhívóra, melyben azt írta, hogy nyolc távirányítós robbanószerkezetet is bevet, amennyiben nem kapja meg az általa követelt összeget, különben az „UEFA tömeges halálesetekkel számolhat” – írja a Bors. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

A brit rendőrök nem sokkal később a telefonszámot lenyomozva a férfi nyomára bukkantak, aki Aldershotban élt. Joshua Udall szerint csak „átverés” volt az üzenet, kisvártatva a telefon is előkerült, melyről az üzenetet küldte.

Udall azzal védekezett, hogy rákbeteg apjának szeretett volna pénzt szerezni. A férfi, akinek azóta édesapja elhunyt, az elsőfokú ítélet alapján 20 hónapot kapott, azonban ezt 12 hónapra enyhítették.

A bíróság szerint az enyhén autista férfi tisztában volt tettével és annak következményével. A másodfokú ítélet jogerőre emelkedett.

Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.