Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Dobrev Klára: „Ha Orbán megy, lesz minőségi oktatás. Így készülünk, ezért dolgozunk!”

Fotó: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt (j), Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke (DK) és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa (b) Vegyük vissza Budapestet! NER-telenítés címmel sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostor előtt 2019. október 10-én. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. augusztus 30. - 16:21

Gyurcsány Ferenc felesége egyre több mindenért okolja Orbán Viktor miniszterelnököt, többek között az oktatási helyzetért.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc erőteljesen belelendült a kritikákba, folyamatosan sorolják, hogy szerintük mik Orbán Viktor bűnei. Az oktatási helyzetet is ide vették, Dobrev azt mondja, egyetlen nyár alatt 16 tanár mondott fel egy iskolában Pest megyében.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

„Két nap és becsöngetnek. Sokszázezer diák kezdi meg az új tanévet, de már 4800 tanárárral kevesebb. Van olyan iskola Pest megyében, ahol egyetlen nyár alatt 16 tanár mondott fel. Szinte lehetetlen pótolni őket.” – élt a kritika lehetőségével Dobrev a Facebook oldalán.

A volt miniszterelnök-jelölt azt is mondja, már nincs a helyettesítés, ami ekkora hiányt orvosolna. Szerinte ezzel egyre nagyobb hátrányba kerülnek a gyerekek, és ezen mindenképpen változtatni akarnak.

„És gondoljunk csak bele, micsoda hátrányba kerülnek azok a gyerekek, akiknek nincs informatika-, fizika-, kémia- vagy épp angoltanára! Mert már nincs az a helyettesítés, ami ekkora hiányt orvosolna.”

„Orbán hibája, hogy az egyre kevesebb tanár miatt diákok tízezrei kerülnek hátrányba! Orbán bűne, hogy az őrületes lemaradásban lévő gyerekek száma nem csökken, hanem gőzerővel nő. Orbán az oka, hogy tehetségek vesznek el és a hátrányos helyzetű diákoknak pedig esélyük sem lesz tanulással kitörni a szegénységből.”

„A gyerekeinkbe fektetett pénz mindenhol a nemzet gyarapodását jelenti. Tudják ezt a dánok, finnek, franciák és tudjuk ezt mi, magyarok is. Egyedül Orbánt nem érdekli. Ha Orbán megy, lesz minőségi oktatás. Így készülünk, ezért dolgozunk!”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.