Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Dél-Korea nem szállít fegyvert Ukrajnának, jó kapcsolatra törekszik Moszkvával 

Fotó: Ukrán tüzér aknagránátot visz, miközben egysége aknavetõvel az orosz állásokat lövi a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Bahmut környékén 2022. október 27-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 28. - 20:16

Az ország azonban humanitárius segítséget és az egyéb felszereléseket továbbra is nyújt Kijevnek.  

Yoon Suk-yeol dél-koreai elnök tagadta, hogy Szöul fegyvereket szállított volna Ukrajnának, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy egy ilyen döntés tönkretenné a kétoldalú kapcsolatokat.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Putyin csütörtökön egy moszkvai konferencián tett egy megjegyzést, amelyben a Nyugatot vádolta az ukrajnai háború szításával, és hangsúlyozta, hogy ha Dél-Korea fegyvereket szállítana Ukrajnának, az tönkretenné a kapcsolatokat, és azt mondta, hogy ez pont olyan lenne, mintha Oroszország szállítana fegyvereket Észak-Koreának. 

„A nemzetközi közösséggel szolidárisan humanitárius és békés segítséget nyújtottunk Ukrajnának, de soha nem adtunk nekik halált okozó fegyvereket vagy bármi ilyesmit” – mondta Yoon.

„De mindenesetre ez szuverenitásunk kérdése, és szeretném, ha tudnák, hogy igyekszünk békés és jó kapcsolatokat fenntartani a világ minden országával, beleértve Oroszországot is” – tette hozzá. 

Szöul golyóálló mellényeket, sisakokat és más, nem halált okozó katonai, valamint orvosi felszereléseket küldött Ukrajnának, és elutasította Kijev fegyverekre vonatkozó kéréseit – írja az Al Jazeera

Az Egyesült Államok szövetségese, Dél-Korea fenntartotta, hogy nem nyújt ilyen jellegű segítséget Ukrajnának, és igyekezett elkerülni Oroszország ellenkezését, mind gazdasági okokból, mind pedig azért, mert Moszkva befolyást gyakorolhat Észak-Koreára.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.