“Az ország futballtörténelmének legnagyobb csalójaként” emlegetik a Manchester United új edzőjét

Fotó: EPA/PETER POWELL
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 9. - 07:22

Lokomotiv Moszkvát a Manchester United hívására, hogy vasárnap a Crystal Palace ellen átvegye az irányítást. 

Oroszországban viszont nem voltak ettől felhőtlenül boldogok, és “az ország futballtörténelmének legnagyobb csalójaként” emlegetik a rövid megbízatása után, arról nem is beszélve, hogy számos rossz döntést hozott, amíg a Lokomotivot irányította. 

Ezekkel egyértelműen feldühítette a szurkolókat, viszont abban a tudatban döntött úgy, ahogy, hogy hosszabb ideig marad a klubnál, de maga is elismerte, hogy nem utasíthatta vissza a United ajánlatát – írja a Mirror

Az oroszok felelősség teszik azért, mert átigazolásokkal megbontott egy olyan működő csapatot, amely megnyerte az orosz kupát és a harmadik helyen végzett a bajnokságban. 

Rangnick a Lokomotiv Moszkva sport- és fejlesztési vezetője volt, és több játékosnak is el kellett hagyni a klubot a hivatali ideje alatt, ez pedig kevesek tetszését nyerte el. Távoznia kellett a lengyel válogatott játékosnak, Grzegorz Krychowiaknak, míg a városi riválistól elhozták Konstantin Maradishvilit és Nair Tiknizyant. 

A klubnak azt is felrótták, hogy nekik egy olyan edzőre volt szükségük, aki szó nélkül követi az utasításait, miközben üzletként fogták fel a klubot, ahol játékosokat adnak és vesznek, miközben az eredmények nem fontosak nekik.