Casillasnak nem annyira tetszett, hogy Messi kapta az Aranylabdát

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklub játékosa az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdával a párizsi Chatelet Színházban rendezett díjátadó ünnepségen 2021. november 29-én. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/AP/Christophe Ena
not image

Borbély Fanni

2021. november 30. - 13:46

Hétfőn ítélték oda Messinek az Aranylabdát, ezzel pedig már a hetedik díjat zsebeli be pályafutása során, a díj azonban erősen megosztotta a futballvilágot.

Messi kapta az Aranylabdát hétfőn, mely komoly visszhangot váltott ki a futballvilágban, a leghangosabb szószóló a témában pedig Iker Casillas, aki nyíltan adott hangot elégedetlenségének a díj kapcsán.

A kapus a közösségi médiában közölte véleményét arról, hogy megint Messi nyerte el a díjat, miközben Lewandowskival és Jorginhóval szállt ringbe az elismerésért, a győzelem pedig azért is tűnik igazságtalannak, mert míg a fenti két játékos klubjai, a Bayern és a Chelsea is jelentősen jobban teljesített eben a szezonban, mint Messi a Barcával.

A Marca azt írja, Casillas a közösségi médiában közzétett bejegyzésében nehezményezte, hogy ismét Messinek ítélték a díjat, és közölte, hogy ahogy telik az idő, egyre kevésbé tud hinni ezekben a futballdíjakban.

Bejegyzésében azt írta, bár egyetért azzal, hogy Messi a világ öt legjobb labdarúgója közé tartozik, mégis igazságtalannak tartja, hogy ismét ő kapta a díjat, hiszen úgy véli, figyelembe kell venni azokat a játékosokat is, akik kiválóan teljesítettek ebben a szezonban.