18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
388,76 Ft
Euró
409,67 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
16,996 $

Busz és tartálykamion ütközött Pakisztánban, legalább húsz ember vesztette életét

Fotó: EPA/Faisal Kareem
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 16. - 14:37

Fekete kedd: néhány órával azt követően, hogy Indiában hat határőr hunyt el egy buszbalesetben, most a szomszédos Pakisztánban történt súlyos tragédia.

Az Indian Express beszámolója szerint ugyanis legalább 20 ember vesztette életét különösen gyötrelmek között, miután egy utasszállító busz összeütközött egy olajat szállító tartálykamionnal a pakisztáni Pundzsáb tartományban.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

A baleset a multani autóúton történt, mintegy 350 kilométerre a busz célállomásától, Lahorétól. A katasztrófa nem meglepő módon óriási fennakadást okozott, amely miatt órákon át járhatatlan volt az út a térségében.

A pakisztáni katasztrófavédelem szóvivője pedig brutális részleteket árult el: a Karacsi és Lahore között haladó busz és a tartálykamion ütközését gyorshajtás okozta, amely miatt mindkét jármű lángra kapott, az elhunyt utasok pedig élve elégtek.

Hozzátette: az elhunyt utasok teste felismerhetetlenségig megégett, így őket csak DNS-vizsgálatot követően tudják csak beazonosítani, valamint átadni a családjuknak. Azt is megerősítették, hogy a mentési munkálatok rendkívül problémásak voltak a súlyos tűz miatt.

Parvez Elahi, Pundzsáb tartomány miniszterelnöke részvétét fejezte ki az elhunytak családjának és személyes gyászának is tekinti a tragédiát. Megígérte, a kórházak megfelelő kezelésben fogják részesíteni a sérülteket.

Pakisztánban meglehetősen gyakorinak számítanak a magas halálozással járó közlekedési balesetek a felelőtlen sofőrök, az autók rossz műszaki állapota és az utak rossz minősége miatt. Szombaton például szintén Pundzsábban történt egy hasonló baleset, amikor egy kamion egy busszal ütközött, abban 13-an hunytak el.