Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Alkohollal kísérte le a nyugtatót, felszállt egy buszra, majd késsel akart kirabolni gyerekeket egy kunszentmártoni férfi

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. július 5. - 17:12

A férfi bódult állapotban szállt fel a távolsági buszra, majd ott cigarettát követelt a buszon utazó gyermekektől, követelését pedig késsel való fenyegetőzéssel nyomatékosította.

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy kunszentmártoni férfi ellen, aki egy menetrend szerinti autóbuszon cigarettát kérve késeléssel fenyegetett meg egy gyermeket, majd a kecskeméti autóbusz pályaudvaron egy másik kiskorútól ugyancsak az értékeit akarta elrabolni. A vádlottnak ezen felül négy ittas járművezetésért is felelnie kell.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A vádirat szerint egy kunszentmártoni férfi 2022 januárjában a lakóhelyén felszállt egy Budapest felé közlekedő autóbusz járatra. Az elkövető a buszra szállása előtt több szem nyugtatót vett be és arra alkoholt fogyasztott. Az utazás során megszólította a kiskorú sértettet és tőle cigarettát kért.

Mivel azt sem a sértettől, sem a többi utastól nem kapott, újra a gyermekhez lépett. Zsebéből elővette és kinyitotta a rugós kését és megfenyegette a sértettet, hogy vagy ad neki cigit vagy megszúrja őt és a többi utast is. Mivel cigarettát ekkor sem kapott, a rabló a kést több alkalommal belevágta az előtte lévő ülés fejtámlájába, azt több helyen kivágta, végül a kést eltette.

A férfi a kecskeméti pár perces megálló során követte a buszról szintén ekkor leszálló két kiskorút, akiket először arra kért, hogy vegyenek neki cigarettát. Miután a gyerekek megtagadták a kérést, a vádlott a kezét a kést rejtő zsebébe tette és felszólította egyiküket értékei átadására. A sértett a követelésnek nem tett eleget és otthagyta a vádlottat, aki ezután visszaszállt a buszba. A férfit Budapestre érkezésekor a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2021 nyarán Kunszentmártonban, három hét alatt négy esetben is ittas állapotban vezetett – egyszer egy segédmotor-kerékpárt, háromszor pedig személyautót. Az utolsó alkalommal a súlyosan ittas férfi az elindulást követően az autóval lesodródott az útról és egy ház oldalába csapódott.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint ittas járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől való végleges eltiltását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.