Baseball ütővel és büntetőfékezéssel esett neki az autósoknak egy ámokfutó

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 16:15

Vádat emeltek egy 32 éves férfival szemben, aki autóval közlekedő haragosait feltartóztatta, baseball ütővel verekedett, betörte az ajtóüveget, míg más alkalommal személyautóval próbálta leszorítani őket az útról, illetőleg eléjük vágva vészfékezésre kényszerítette a szabályosan közlekedőket.

A vádirat szerint a vádlott korábbi élettársával és annak fiával régóta haragos viszonyban van. 2020. július elején a késő éjszakai órákban Ózd belterületén a volt élettárs és fia egy ismerősük által vezetett személyautóval haladtak az úttesten, amikor a sofőr hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett – írta az ugyeszseg.hu.

Az ittas állapotban lévő vádlott egy baseball ütővel kiszaladt az utcára, és a volt élettársa fiának a kezére ütött a lehúzott ablakon keresztül. Mielőtt még a sértettek az autóval elmenekülhettek volna, a vádlott a baseball ütővel az autó jobb hátsó üvegét betörte.

A bántalmazás során testi sérülés nem következett be, azonban a gépjárműben 65 000 Ft összegű rongálási kár keletkezett. A vádlott egy hét múlva Ózdon autójával közlekedett, amikor észrevette a volt élettársát és annak fiát, előtte haladva szintén személyautóval. A kocsijukhoz rendkívül közel, mintegy 30 cm távolságra követte őket.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Ezután előzésbe kezdett, de nem tartott megfelelő oldaltávolságot, hanem az autóját többször, szándékosan a volt élettársa fia által vezetett autó irányába kormányozta és megpróbálta az úttestről leszorítani. A sértett sofőr kitérő kormánymozdulatokat tett, valamint többször fékezett, hogy elkerülhesse a balesetet, végül a vádlott az autó elé bevágva az úton keresztbe állt, amivel a sértettet vészfékezésre kényszerítette.

A vádlott szándékosan veszélyeztette volt élettársa és annak fia életét és testi épségét. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást indítványozott.