Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Megkezdték a Városháza műemlék épületének felújítását

Pestbuda.hu
not image

Kulcsár Péter

2022. február 3. - 20:46

Elkezdődtek a budapesti Városháza műemlék Károly Körúti homlokzatának felújítási munkálatai.

A Budapest Városháza Facebook-oldalon közzétett bejegyzés szerintmúlt héten régészeti felügyelet mellett megkezdődött a rézsű bontása, ami az épület vízszigeteléséhez szükséges. Nemsokára megtörténik a homlokzat felállványozása, és 10 ezer négyzetméternyi felületen újul majd meg az épület. Ebből 7500 négyzetméter a Károly körúti homlokzat, 2500 pedig a belső udvar felé néz.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

A munkálatok során 376 ablakot felújítanak, és 130 ablakot újragyártatnak restaurátori szakvélemény alapján. Emellett megújul a lábazati vízszigetelés, a homlokzati falazat, vakolat és a párkányok, így az épület energiahatékonysága is javul majd – írták.   

Közölték, emellett elvégzik az épület elektromos rendszerének és a csapadékelvezető rendszerének felújítását, valamint megújítják a kapualjakat és az átjárókat. A Bárczy István utca felőli tömb díszkivilágítást kap.    A műszaki átadás-átvétel lezárása 2023 novemberére várható. 

Emlékeztettek, a Városháza épületének megújítása egy átfogó, komplex program, amelynek elemei az épület udvari homlokzatának megújítása, a Merlin épületének felújítása, a Budapest Galéria a Városháza Gerlóczy utcai szárnyába költöztetése, valamint a Városháza Park megnyitása.   

A Városháza Park megnyitásával 8000 négyzetméter új zöldfelületet hoznak létre a Károly körúton – olvasható a bejegyzésben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.