Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

Csupán két olyan szakma van az országban, ahol bruttó kétmillió az átlagfizetés

Mindkettő rengeteg tanulással és még nagyobb felelősséggel jár.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Központi Statisztikai Hivatal időről-időre közzéteszi azokat a szakmákat, melyek jelenleg a legjobban fizetnek Magyarországon. Az élen nincs változás, mint ahogy a szigorú követelményekben sem.

Az első helyen továbbra is a légiforgalmi irányítók állnak, közel 2,3 millió forintos bruttóval, ami megközelítőleg 1.530.000 forintos nettónak felel meg. Mindez csak addig tűnik soknak, míg nem ismerjük az elvárásokat. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Az irányítók ugyanis emberéletek ezreiért felelnek nap mint nap, munkahelyükön pedig folyamatos koncentrációra, gyors döntéshozatalra, félreérthetetlen kommunikációra, valamint magas stressztűrésre van szükség.

Mögöttük a szakorvosok szerepelnek a rangsorban, mely szintén azon hivatások számát gyarapítja, ahol nincs helye a hibázásnak. Itt szintén kétmillió forint fölött van az átlag bruttó – írja a novekedes.hu.

A listán szerepel még a törvényhozó/miniszter/államtitkár, 1,83 milliós, a sportoló 1,4 milliós bruttóval, továbbá az informatikai- és telekommunikációs cégek vezetői, vagy éppen a HR vezetők, illetve a brókerek is.