Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

A jövő héten is marad a változékony időjárás: zápor, zivatar és napsütés is várható

Nem sokat változik az időjárás a jövő héten.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dave Hoefler
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint pünkösdhétfőn az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett mindenütt többórás napsütés várható, de különösen a déli óráktól egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet; heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11, 17, délután 22, 30 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatar térségében akár viharossá fokozódhat. Hajnalban 12, 17, délután 21, 28 fokot mérhetnek.

Csütörtökön a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A többnyire nyugati, északnyugati irányú szél időnként megélénkül. Zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9, 16, délután 22, 27 fok valószínű.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül a déli szél. Zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A hajnali 9, 16 fokról 21 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 10, 17, a délutáni órákban 22, 29 fokot mérhetnek.

Vasárnap az északkeleti, északi szelet több helyütt élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A hajnali 11-17 fokról 23-29 fokig melegszik fel a levegő.