Biden fenyegetései az ukránokat és az amerikaiakat sem győzik meg

Fotó: Joe Biden amerikai elnök a hivatalba lépése egyéves évfordulójának alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén 2022. január 19-én. (MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras)
not image

Takács Petra

2022. január 26. - 15:09

Joe Biden amerikai elnök egyre fenyegetőbben nyilatkozik az ukrajnai válságról, azonban ezzel politikai ellenfeleit és országa népét sem győzte meg.

Az elnök a kialakult helyzettel kapcsolatban azt mondta, az egész világra nézve beláthatatlan következményei lennének egy lehetséges orosz agressziónak, ami a legnagyobb invázió lenne a második világháború kirobbanása óta, ez pedig új helyzetet teremtene a világban.

Ennek ellenére határozott nyilatkozatai sem győzték meg az embereket, mivel a republikánusok úgy gondolják, hogy az elnök nem elég keménykezű Moszkvával. Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője pedig azt mondta, most azonnal kell a NATO-csapatokat vezényelni Lengyelországba, Romániába és a Baltikumba, nem pedig akkor, ha majd támadnak az oroszok.

Az Euronews szerint egy friss közvéleménykutatásból az derült ki, hogy csak minden 4. amerikai bízik abban, hogy Joe Biden alkalmas arra, hogy betöltse a hadsereg főparancsnoki tisztségét vagy egyáltalán megfelelően képviselje az amerikai érdekeket a világban.