Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Berlin meglépte: bárki dönthet a topless mellett a nyilvános uszodákban

TÉMÁK:
#Berlin
Fotó: Unsplash/Anna Demianenko
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Berlin bejelentette, hogy a nők ezentúl a férfiakhoz hasonlóan csupán egy bikinialsóban is megmártózhatnak a helyi nyilvános uszodákban.

A berlini tartományi kormány csütörtökön jelentette be, hogy új fürdőzési szabályokat vezetnek be, melyek értelmében a topless medencézés lehetősége a nők számára is adott lesz. Ezek az új szabályok lehetővé teszik, hogy mindenki meztelen felsőtesttel úszhasson: a nők és a férfiak egyaránt.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Az AP jelentése szerint az új szabályok azt követően születtek, hogy egy nő diszkriminációs panaszt nyújtott be, miután megtagadták tőle, hogy bikinifelső nélkül ússzon egy fővárosi uszodában.

A nő, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, egyenesen a szenátus ombudsmani hivatalához fordult az egyenlő bánásmódért, követelve, hogy a nők a férfiakhoz hasonlóan úszhassanak felső nélkül.

A panasz kivizsgálását, valamint az ombudsman bevonását követően a város nyilvános uszodáit üzemeltető Berliner Baederbetriebe úgy döntött, hogy megváltoztatja öltözködési szabályait.

Doris Liebscher, az ombudsmani hivatal vezetője üdvözölte a döntést, kiemelve, hogy ez egyenlő jogokat teremt minden berlini számára, legyen az férfi, nő vagy nem bináris.