Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Arteta: az Arsenalnak “drámai javulást” kell produkálnia a további győzelmekhez

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az edző kerek perec kijelentette, a csapatnak még van hova fejlődnie, ha azt akarják, hogy sikeresek legyenek.

Mikel Arteta figyelmeztetett, az Arsenalnak “drámaian javítania” kell védekezésén, és el kell kerülnie az ellenfél góljait, hogy ebben a szezonban is versenyképesek legyenek a többi klubbal szemben. Az Arsenal csütörtökön 2-2-es döntetlent játszott a Sporting Lisszabon ellen az Európa Liga 16. fordulójának első mérkőzésén.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Az első gólt William Saliba lőtte a 22. percben Fabio Vieira szögletét követő fejesével, ám a Sporting sem habozott és 12 perccel később egy hasonló gólt szerzett. Paulinho pedig 10 perccel a második félidő előtt egy fejessel erősített, majd Hidemasa Morita szerencsétlenségére Granit Xhaka passzát a saját kapujába terelte.

Az ESPN jelentése szerint Arteta a mérkőzés után átszervezte a kezdőt és kapásból hat változtatást is eszközölt a a vasárnapi Fulham elleni Premier League-mérkőzésre való tekintettel. Nyilatkozatában úgy fogalmazott:

“Túl sok egyszerű gólt kaptunk. Ma nem védekeztünk elég jól, és ennél komolyabban kell fellépnünk ellenfeleink ellen. Ma sok változtatást hajtottunk végre, és néha időbe telik, míg kialakul az az összetartás, és az első 15 percben is lehetett érezni, hogy időre van szükség az alkalmazkodáshoz.”

A továbbiakban az edző kiemelte, az ellenfelek néha nagyon is jók abban, amit csinálnak, ugyanis képesek a lehető legmegfelelőbb helyre juttatni a labdát, és az ilyen esetekben néha csak fél centin múlik minden. Ezen a ponton hangsúlyozta: ezt figyelembe véve drámaian javítaniuk kell a következő meccseken, ha továbbra is az élvonalban akarnak maradni.