Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Az amerikai nagykövetség felszólította az állampolgárait: azonnal hagyják el Oroszországot 

Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 28. - 14:23

A nagykövetség elmondta, hogy „ha valaki el kívánja hagyni Oroszországot, a lehető leghamarabb, önállóan kell intézkednie”.  

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy sürgősen hagyják el Oroszországot, amíg erre lehetőség van – derül ki a diplomáciai képviselet honlapjára feltöltött ajánlásokból.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

„Az amerikai állampolgárok ne utazzanak Oroszországba, az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárok pedig azonnal hagyják el Oroszországot, amíg korlátozott kereskedelmi utazási lehetőségek vannak” – közölte a nagykövetség.

Az üzenet figyelmeztetést tartalmaz: „Oroszország megtagadhatja a kettős állampolgárok amerikai állampolgárságának elismerését, megtagadhatja az amerikai konzuli segítséghez való hozzáférésüket, megakadályozhatja az Oroszországból való távozásukat, és katonai szolgálatra sorozhatja be a kettős állampolgárokat”. 

A nagykövetség azzal érvel, hogy „a kereskedelmi repülési lehetőségek jelenleg rendkívül korlátozottak, és gyakran rövid időn belül nem állnak rendelkezésre” – idézi a TASZSZ

„A szárazföldi útvonalak autóval és busszal még mindig nyitva állnak. Ha valaki el kívánja hagyni Oroszországot, a lehető leghamarabb önállóan kell intézkednie” – írja a nagykövetség.

Kedden Bulgária és Lengyelország azt ajánlotta állampolgárainak, hogy fontolják meg Oroszország azonnali elhagyásának lehetőségét, és felszólította őket, hogy tartózkodjanak az országba való utazástól.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.