Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

26 éves álrendőrt fogtak Ferencvárosban

Fotó: Unsplash/Scott Rodgerson
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Az igazi rendőrök végül elfogták az álrendőrt, aki rendőrnek kiadva magát bírságolt meg egy férfit Ferencvárosban.

Időről időre hallani álrendőrökről, akik rendőrnek adják ki magukat, és például hamis bírságokat állítanak ki. Legutóbb is erre volt példa, ezúttal Budapest IX. kerületében január 23-án a délelőtti órákban.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

Egy parkban vizelő idős férfihoz lépett oda az álrendőr, aki határozott fellépést mutatott, majd valamiféle jelvényt mutatott félig eltakarva. Ekkor közölte, hogy rendőr, és megbírságolja a parkban vizelés miatt.

Az idős ember ekkor még elhitte, hogy egy igazi rendőrrel van dolga, amikor az álrendőr a táskájában kezdett turkálni, majd elvette összes pénzét, mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit és cigarettáját. A sértettet összesen csaknem 130 ezer forint kár érte, de az álrendőr nem sokáig volt szabadlábon.

Végül elfogták az álrendőrt

Az álrendőr nem sokkal később egy hévmegállóban szólított meg egy idős asszonyt, akinek szintén félig eltakart jelvényt villantva rendőrként mutatkozott be. Ezúttal azt mondta, hogy a nő szabálytalan helyen gyalogolt, ezért megbírságolja, és akár a bankjegykiadó automatáig is elkíséri, ha nincs nála elég pénz -írja a police.hu.

Az asszony nem hitte el, hogy hivatalos személlyel áll szemben, felhívta egy hozzátartozóját, mire a csaló inkább otthagyta. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ekkor már két bejelentés alapján keresték az álrendőrt. A feltételezett elkövetőt a személyleírás alapján egy Soroksári úti áruházban fogták el, ahonnan néhány termékkel fizetés nélkül próbált távozni.

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, amire gyanúsított azt mondta, hogy találta.