A Series X hamarosan megmutathatja igazi erejét

not image

Kulcsár Péter

2020. május 11. - 17:55

Többen csalódottságukat fejezték ki a legutóbbi Inside Xbox show kapcsán, azonban a Microsoft még rejtegetheti a konzol valódi teljesítményét.

Mi is megírtuk, hogy a májusi nagy ígéretekhez és gameplay-bemutatókhoz képest egy rendkívül középszerűre sikeredett konferencián vagyunk túl, amelyet a redmondiak eléggé félrekommunikáltak.

A játékokról csupán rövidebb ízelítőket kaptunk, a gamerek pedig emiatt felettébb dühösek lettek. A Ubisoft és később maga az Xbox projektmenedzsere is közben bocsánatot kért a nagyérdeműtől, egyúttal leszögezték, többet ehhez hasonló nem fog előfordulni a jövőben.

Bár az indie játékfejlesztők részéről egy csomó újdonságról hullott le a lepel, igazi AAA game-ről az Assassin’s Creed Valhallán kívül nem esett említés sem. Amit eddig láthattunk, azok finoman szólva sem tükrözik az érkező next-gen játékgépek valós potenciálját.

A felvételeken látott grafikai megoldások és vizuális effektek cseppet sem térnek el a jelenlegi generációtól, előrehaladást egyáltalán nem lehetett tapasztalni a játékoknál, ezért olyan hírek terjedtek el a világhálón, miszerint a Series X talán az elvárásokhoz képest alul fog teljesíteni.

A feltevésekre Geoff Keighley, a Gamescom főszervezője és a Game Awards megálmodója is reagált. Az IGN elemzéseire viccesen azt válaszolta, hogy

“Ez a cikk nem fog méltó módon öregedni.”

Ezzel arra utalhatott, hogy a közeljövőben jönnek még játékmenettel kapcsolatos bemutatók és ezekben a grafikai fejlődést is láthatjuk majd. A belsős körökben meglehetősen otthonosan mozgó szakember szerint még több információval fog szolgálni a Microsoft, csak türelmesnek kell maradnunk.

Bármi is legyen a helyzet, a következő Inside Xbox eseményeket óvatosabban fogjuk kezelni, mert ha nem így tesszük, esélyes, hogy ismét szomorúan távozhatunk a képernyők elől.

Közben újabb pletykák láttak napvilágot a next-gen konzol árával kapcsolatban:

https://liner.hu/erik-a-meglepetes-kiderult-az-xbox-series-x-arazasa/