A csalódást keltő Xbox konferencia után kaptunk egy sor trailert Series X-re játékmenet nélkül

not image

Kulcsár Péter

2020. május 7. - 17:49

Végre eljött a nagy nap és a Microsoft az Inside Xbox nagyszabású show-jában bemutatta a Series X-re érkező játékait.

Egész héten mindenki tűkön ülve figyelte az Xbox Twitter-bejegyzéseit, mivel hatalmas bejelentéseket prognosztizáltak a vadonatúj konzollal kapcsolatban. Nézzük, végül miket tudhattunk meg a feltehetőleg idén év végén megjelenő next-gen játékokról!

Az Xbox first-party fejlesztői csapata bejelentette, hogy leghamarabb júliusban kapunk gameplay-t az exkluzív játékokról, addig pedig a third-party stúdióktól érkeznek az új generációs game-ek bemutatói.

A Codemasters kezdte a sort a DIRT 5 trailerével, ami a rali szerelmeseinek igazán jó hír lehet. A grafika eléggé hasonló az előző részhez, bár konkrét játékmenetet egyelőre nem mutattak be a fejlesztők. A show végén kiemelték, fontos számukra a töltési idő minimalizálása, ami a Series X SSD technológiájával szinte pillanatok alatt le fog játszódni. Mást nagyon nem tudtunk meg azon kívül, hogy a Smart Delivery segítségével 4K felbontás mellett 60 fps-sel fog futni és egy hatalmas jeges tavon versenyezhetünk egymás ellen. 2020 októberében számíthatunk a megjelenésére Xbox One-on, Xbox Series X-en, PS4-en, PS5-ön, PC-n és Stadián.

A Scorn nevű horrorjáték szintén kapott egy mutatós trailert, ezt pedig a Chorus nevű érdekes game-ről mutattak be egy valószínűleg űrben játszódó előzetest. Később beharangozták a Madden NFL 21-et és láthattunk egy vámpíros thrillerről is ízelítőt Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 címmel.

A Sea of Thieves-re hajazó Call of the Sea indie játék után sorra jöttek az új címek, amelyek szintén független fejlesztőktől származnak – The Ascent és The Medium.

Meglepetésre a japán Namco is előállt egy tőlük megszokott japán fighter játékkal, utána a Systemic Reaction stúdió FPS-e következett a Second Extinction: Reclaiming Earth game-jével, ami lényegében egy posztapokaliptikus túlélő kalandnak ígérkezik.

A japán klasszikus sorozat következő részét is bejelentették és kapott egy igazán tetszetős trailert – a Yakuza: Like A Dragon szintén az új generációs konzolokra érkezik előreláthatólag 2021-ben.

A show végén pedig az Assassin’s Creed Valhalláról mutattak be egy lenyűgöző trailert. A felvezető műsorban a Ubisoft fejlesztői elmondták, hogy a Series X sokkal több lehetőséget kínál a programozóknak és a tervezőknek, így egy realisztikusabb nyitott világú élményben lehet részünk. Az ígért játékmenet helyett azonban csalódást keltően csupán pár ízelítő érkezett.

Összességében elmondhatjuk, hogy rendkívül gyengére sikerült a régóta várt bemutató, ez pedig egyrészt a Microsoft bűne, mert játékmenet helyett csupán trailereket kaptunk, másrészt a fejlesztők is ludasak lehetnek a dologban, ugyanis valószínű, nem tudják teljesíteni a határidőket.

A Microsoft közben az élő streamjét törölte a YouTube-ról, mivel óriási diszlájk-özönt kapott, viszont valamiért végül úgy döntöttek, a show nagy részét kint hagyják a hivatalos csatornájukon. Mondanunk sem kell, hogy a “tetszik-nem tetszik” arány melyik térfélre billen ezen a videón.

Aki vissza szeretné nézni ezt az igencsak unalmasra és kiábrándítóra sikerült közvetítést, az itt megteheti:

Mi úgy érezzük, ha a Sony csak egy kicsit is beindítja a motorokat az elkövetkező hónapokban, akkor a PlayStation 5 nem találhat legyőzőre. A Series X-re júliusban jönnek elvileg a first-party játékok, azonban a mai bemutató után már kissé kételkedünk ebben is.

Akik újdonságot szeretnének, azoknak ajánljuk a következő cikkünket, amelyben a DICE jó hírekkel szolgált az FPS-rajongók számára:

https://liner.hu/2021-ben-sokak-altal-vart-jatek-erkezik-ps5-re-es-xbox-series-x-re/