Dollár
388,93 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
469,65 Ft
Bitcoin
22,952 $

A Moderna már teszteli a következő generációs koronavírus elleni vakcinákat

Orosháza, 2021. március 16. Oltáshoz előkészített Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcina az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Kulcsár Péter

2021. március 16. - 17:11

Az amerikai biotechnológiai vállalat hétfőn bejelentette, hogy megkezdte az új kísérleti covid-védőoltások első tesztfázisát önkénteseken.

A legújabb vakcinák állítólag sokkal ellenállóbbak, ami azt jelenti, hogy egyszerű hűtőkben is lehet őket szállítani, és nem kell majd hozzájuk fagyasztókat használni – olvasható a Reuters hírügynökség jelentésében.

Soron kívül Közel 180 ezer Yettel-ügyfélnek jár pénz, sms-ben kapnak értesítést az érintettek

A cég közleménye szerint az új vakcinaaspiráns logisztikai szempontból a fejlődő országok számára lehet előnyösebb, ahol gyakran a forróság miatt képtelenség megoldani a disztribúcióval kapcsolatos problémákat.

Az első kísérleti szakaszban a biztonságot és az immunogenitást fogják vizsgálni az mRNA-1283 névre keresztelt szernél, melynek működését egy dózisban és két adagban is leellenőrzik egészséges önkénteseknél.

A Moderna előzetes tervei alapján az mRNA-1283 vakcinát a jövőben emlékeztető oltásként alkalmazhatják az orvosok.

Múlt héten a gyógyszeripari vállalat a B.1.351 mutációval, vagyis a dél-afrikai koronavírus-variánssal szemben kifejlesztett erősebb védőoltás tesztelésének fogott neki, amivel megakadályozhatják az agresszív kórokozó terjedését.

Az mRNA-1273.351 oltóanyagot szintén egy-, illetve többdózisú változatként vizsgálják, és előreláthatólag még idén év végéig elkészülhet.