A legnagyobb pakisztáni város közepébe zuhant egy repülőgép, 107-en voltak a fedélzeten

not image

Kulcsár Péter

2020.május.22 - 13:46

A Pakisztáni Nemzetközi Légitársaság gépe éppen Lahoréből tartott Karacsiba, amikor valószínűleg egy meghibásodás következtében az utcák közé zuhant.

A repülőgépen 107-en tartózkodtak, közülük 99 utas és 8 fedélzeti stábtag. A közösségi médiában terjedő felvételeken jól látszik, ahogyan a Karacsi lakónegyedébe csapódott gép romjai füstölögnek.

A tűzoltók és a mentők azonnal a helyszínre érkeztek és túlélők után kutatnak, valamint a kárfelméréseket végzik.

A pakisztáni légi közlekedési szövetség szóvivője, Abdul Sattar Khokhar szerint a repülőgép éppen a karacsi Jinnah Nemzetközi Repülőtérre tervezte a leszállását, amikor egy technikai probléma okán a nagyvárostól 3,2 kilométerre lévő Model Colony kerület utcái közé esett.

A pakisztáni rendőrséget és a katonaságot szintén a roncsokhoz vezényelték annak érdekében, hogy minél hamarabb megkezdjék a mentési feladatokat. Áldozatokról pontos információk egyelőre nem érkeztek, ám valószínű, senki sem élte túl a katasztrófát.

A tragédia pár nappal azután következett be, hogy az országban feloldották a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések egy részét, amely ismét engedélyezte a belföldi járatok korlátozott működését.

Közben egy rendkívül gyors módszert fejlesztettek ki a COVID-19 fertőzések kimutatására:

https://liner.hu/nagy-britanniaban-egy-20-perces-koronavirus-gyorsteszttel-kiserleteznek/