18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

A 8 éves francia kislány meggyilkolásával vádolt férfi 40 másik megoldatlan ügyhöz is köthető

Fotó: Unsplash/Aditya Joshi
not image

Borbély Fanni

2021.május.4 - 05:02

Egy volt katona, aki bevallotta, hogy megölt egy nyolcéves kislányt, hétfőn (május 3-án) bíróság elé állt egy másik férfi néhány hónappal korábbi meggyilkolásának vádjával is.

A rendőrség eredetileg azt mondta Nordahl Lelandais 2017-es letartóztatása után, hogy 40 megoldatlan eltűnési és kihűlt ügyet vizsgálnak újra, köztük egy brit-iraki család 2012-es lemészárlását az Alpokban, saját autójukban.

Azóta azonban semmi sem derült ki, ami alátámasztaná azokat az elméleteket, miszerint az egykori katonai kutyakiképző sorozatgyilkos lett volna. A férfi ragaszkodott ahhoz, hogy a kislány és a 24 éves katona meggyilkolása is puszta véletlen volt.

Íme, néhány a legjelentősebb ügyek közül, amelyekkel a 38 éves férfit összefüggésbe hozták:

Eltűnt gyermek egy alpoki esküvőn

A nyolcéves Maelys De Araujo 2017. augusztus 27-én tűnt el egy esküvőről az Alpokban, a rendőrség pedig hat hónapon át kereste a kislány holttestét mindhiába, az egész országot lesújtó ügyben.

Lelandais vendégként vett részt az esküvőn, és elég gyorsan a fő gyanúsítottá vált, azonban tagadta a bűncselekményt, egészen addig, amíg a gyermek DNS-ét meg nem találták az autójában.

A katonai kutyakiképző végül 2018 februárjában vezette el a nyomozókat a kislány holttestéhez, majd elismerte, hogy “tévedésből” megölte a kislányt, és elrejtette a holttestét.

A fiatal stoppos meggyilkolása

Lelandais hétfőn állt bíróság elé egy másik katona meggyilkolása miatt, mely négy hónappal Maelys megölése előtt történt. A 24 éves Arthur Noyer-t utoljára 2017 áprilisában látták, amikor egy éjszakai klubból távozva Chambery városában stoppolt.

Koponyájának darabjait még abban az évben szeptemberben találta meg egy kiránduló, a telefonhívások alapján pedig Noyer és Lelandais ugyanabban az időben tartózkodott ugyanazon a környéken a katona eltűnésének éjszakáján.

A nyomozók megállapították, hogy a harcművészetekért rajongó Lelandais a katona eltűnése után számítógépén rákeresett az “emberi test bomlása” kifejezésre. A gyilkossággal – amelyet a rendőrségnek végül beismert – 2017 decemberében vádolták meg.

Unokatestvérek szexuális zaklatása

Különálló nyomozások során Lelandais elismerte két másodunokatestvére szexuális zaklatását, mindketten kiskorúak voltak, akiket le is filmezett. Azzal is vádolják, hogy az apja temetésének napján molesztálta egy harmadik unokatestvérét, aki akkor még csak 14 éves volt.

Az alpesi gyilkossági rejtély

Az ügyészek 2017-ben azt mondták, hogy Lelandais-nak köze lehet mintegy 40 másik megoldatlan ügyhöz is. Azonban több mint három év telt el azóta, és még egyiket sem sikerült megoldani. Ebben a hónapban Jacques Dallest grenoble-i ügyész a helyi médiának azt mondta, hogy “Lelandais talán más embereket is megölt, de talán soha nem tudjuk meg”.

Egy igazságügyi forrás azonban azt mondta az AFP-nek, hogy “nem sikerült kapcsolatot találni más eltűnésekkel”. A leghírhedtebb ilyen megoldatlan ügy egy brit család meggyilkolása volt az alpesi Chevaline falu közelében 2012-ben, mely eset során egy kerékpárost is lelőttek.

A család két kislánya túlélte a borzalmas támadást, az egyikük órákig halott anyja szoknyája alá bújva várta, hogy valaki a segítségére siessen. A nyomozók 2019-ben azt mondták, hogy az eltérő elkövetési módok miatt nem valószínű, hogy Lelandais a felelős a gyilkosságokért – írja a The Straits Times.