Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,486 $

Közel 7000 magyar életét mentette meg a gondosóra szolgáltatás

Indulása óta mintegy 7000 ember életét mentette meg a szolgáltatás.

Fotó: MTI/Soós Lajos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az MTI közlése szerint Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója keddi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy indulása óta a gondosóra szolgáltatás mintegy 7000 életet mentett meg, a diszpécserek pedig naponta átlagosan 2000 riasztást fogadnak az eszközökről.

A sajtótájékoztatón Nyitrai rámutatott, a polgárőrök több, mint 60 ezres közösségére mindig lehetett számítani, kiemelve, hogy a koronavírus-járvány idején időseknek, rászorulóknak segítettek, de jelen vannak a határok védelménél is, továbbá kiemelten figyelnek a környezet megóvására, miközben minden nap őrzik-vigyázzák a településeken élő családok biztonságát. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Az Európában egyedülálló, a 65 év felettiek számára ingyenes Gondosóra program középpontjában a biztonság áll, mely azt segíti elő, hogy a 65 év felettiek minél tovább élhessenek a saját otthonaikban, biztonságban. A gondosórára regisztráltak száma már csaknem 600 ezer. A száz főt alkalmazó diszpécserközpontba a napi, átlagosan kétezer hívást már tematizálni kell, a polgárőrök segítségére a veszély jellegétől függően van szükség.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.