Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
391,78 Ft
Font
457,76 Ft
Bitcoin
62,593 $

7000 katonát vezényeltek ki Franciaországban az újabb terrorcselekményt követően

A pénteki támadást követően Emmanuel Macron iszlamista terrortámadásról beszélt, miközben rengeteg katonát küldtek ki az utcára.

Fotó: EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, újabb kegyetlen terrortámadás történt Franciaországban. Pár órával az incidenst követően rengeteg új információ látott napvilágot a támadásról és az iszlamista terroristáról, akit egy ideje már figyeltek.

A történtek után 7000 katonát vetett be Franciaország, akik hétfő estig lesznek odakint. A tanárnő meggyilkolását követően a francia kormány a legmagasabb fokozatra emelte a készültségi szintet, mely jól jelzi a helyzet súlyosságát.

Macron közölte, egy másik régióban is történt egy támadási kísérlet, amit meghiúsítottak a biztonsági erők. Az áldozat valószínűleg sok életet mentett meg a bátorságával, miközben megpróbálta megakadályozni a támadót.

A feltételezett gyilkost, a 20-as éveiben járó Mohammed Moguchkovot a rendőrség letartóztatta. Mogucskov az oroszországi, többségében muzulmán vallású dél-kaukázusi Csecsenföldről származik, onnan érkezett az országba.

Az AFP-nek nyilatkozó rendőrségi forrás azt mondta, a fiatal férfi már szerepelt a „Fiche S” néven ismert francia nemzeti nyilvántartásban, mint potenciális biztonsági fenyegetés. A francia belföldi hírszerzés, a DGSI elektronikus és fizikai megfigyelése alatt állt – írja a France24.