Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

700 elpusztult veszélyeztetett fókát találtak Oroszország Kaszpi-tengeri partjainál

TÉMÁK:
#Oroszország
Fotó: Unsplash/karlheinz_eckhardt Eckhardt
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A helyi tisztviselők vasárnap számoltak be a szomorú esetről, a fókák közül egyetlen példányt sem sikerült megmenteni, ahogy a halál okát sem tudták megállapítani.

A CNN jelentése szerint a helyi tisztviselők vasárnap közölték, hogy közel 700 elpusztult veszélyeztetett fókát találtak Oroszország észak-kaukázusi részén, a Kaszpi-tenger partján.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Ez a rejtélyes tömeges halálozás rendkívül riasztó, hiszen Kaszpi-tengerben élő egyetlen emlős, a kaszpi fóka már 2008 óta a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján szerepel a veszélyeztetett fajok között.

Az orosz állami TASS hírügynökség közlése szerint a régió halászati ügynöksége ennek kapcsán kijelentette, hogy az elpusztult állatok száma akár tovább is növekedhet, kiemelve, hogy a halál okát továbbra sem sikerült megállapítani.

A közel 700 veszélyeztetett kaszpi fókát az oroszországi Dagesztáni Köztársaság partjainál, a Kaszpi-tenger – a világ legnagyobb szárazföldi víztömege – mentén sodorta partra a víz.

Az orosz állami hírügynökség közlése szerint a kutatók már megkezdték a vizsgálatokat, hogy kiderüljön, mi okozta a tömeges pusztulást. AZ év elején már történt hasonló a Kaszpi-tenger kazah partjainál: akkor több mint 140 kaszpi fókát találtak elpusztulva a partra sodródva.