Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,64 Ft
Euró
391,84 Ft
Font
458,01 Ft
Bitcoin
62,850 $

2500 tonna szemét gyűlt össze Marosvásárhely utcáin, lépett a városvezetés

Április 4. óta szünetel a szemétszállítás, amely számos környékbeli települést negatívan érint.

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az erdélyi nagyváros polgármesteri hivatalának közösségi oldala szerint ma kezdődik meg a háztartási hulladék gyűjtése a közterületről, amely mintegy két hete megoldatlan problémát jelent Marosvásárhelyen.

A szemétszállítás hiánya Marosvásárhely mellett további 18 települést is érint, a polgármester ezért összehívta a vészhelyzeti bizottságot a helyzet kezelésére, mely már tavaly óta folyamatosan gondokat okoz. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

A korábbi szolgáltatóra, a Brantner Veres-re ugyanis lakossági panaszok érkeztek, így aztán decemberben a város szerződést bontott a céggel, új szolgáltatót ugyanakkor nem sikerült találni március végéig.

„A Soós Zoltán polgármester által április 18-án, kedden kezdeményezett eljárást követően az ADI ECOLECT megbízást adott a város közterületén maradt több mint 2500 tonna háztartási hulladék begyűjtésére.”

Mint azt írták, a szolgáltató „ideiglenes intézkedésként megbízást kapott a szemétszállítási szolgáltatásokra vonatkozó szerződések megkötésére, amíg a 2. zóna új üzemeltetőjének megbízása meg nem történik.”