Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,97 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
450,56 Ft
Bitcoin
62,830 $

1600 kilométerre vitte a gyermekeket egy bébiszitter, majd egy parkban hagyta őket

A „megbízható” bébiszitter beültette az autóba a rábízott gyermekeket, majd 1600 kilométert tett meg velük, végül pedig egy parkban magára hagyta őket.

Fotó: Unsplash/victor olamide ajibola
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az eset még 2020 júniusában történt, amikor egy 1 és egy 2 éves gyermeket vitt magával egy korábban megbízhatónak vélt családi barát, majd floridai otthonuktól mintegy 1600 kilométerre vitte őket az államhatáron túl, végül pedig amikor értesült arról, hogy a rendőrség a nyomában van, egyszerűen otthagyta a gyermekeket egy wisconsini parkban.

A bébiszittert, a 18 éves Adalyn Jean Burkettet és a 22 éves Marquan Edwardsot hétfőn tartóztatták le, két nappal azután, hogy a gyerekek édesanyja bejelentette gyermekei eltűnését. A seriffhivatal közlése szerint a páros június 23-ról 24-re virradó éjszaka a floridai Panama Cityből Milwaukee-ba vitte a gyermekeket. Soron kívül Itt a videó az adácsi vonatbalesetről, kamionnal hajtott a vonat elé

Kevesebb mint 48 órával később a bűnüldöző szervek a pár nyomába eredtek, akik egy milwaukee-i közparkban hagyták magukra a gyermekeket, „hogy elhatárolódjanak a nyomozástól és az esetleges letartóztatástól”.

A Fox News jelentése szerint a gyermekeket vasárnap sértetlenül megtalálták a parkban, s míg folyt a hajsza a páros után, a milwaukee-i rendőrség gondoskodott róluk.

Másnap visszaszállították a gyermekeket otthonukba, ahol újraegyesülhettek családjukkal. A gyerekek anyja azt mondta a Bay megyei seriff hivatalának, hogy Burkett a család egyik megbízható barátja volt, aki vigyázott a gyerekekre az eltűnésük éjszakáján. Megjegyezte, „soha nem gondolta volna”, hogy ilyesmit fog tenni.

Szentkirályi szerint ámokfutás, elmebaj és káosz, amit Karácsony csinált

Szentkirályi Alexandra is egyre erősebb jelzőket használ Karácsony Gergely munkájának jellemzésekor, most épp a közlekedés kapcsán.