Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Karácsonyék tényleg száműznék a 10 évnél idősebb autókat Budapestről? Megjött a válasz

Egyenesen a Budapesti Klíma Ügynökség vezetőjétől jött válasz arra, amit Szentkirályi Alexandra állított Karácsony Gergelyék kapcsán.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nemrég szemetet is szedett Budapest egyik kerületében, ami kapcsán újabb éles kritikákat fogalmazott meg Karácsony Gergellyel és a városvezetéssel szemben.

Nem sokkal később azt állította, Karácsonyék azon dolgoznak, hogy kitiltsák Budapestről a 10 évnél idősebb járműveket. Erre válaszolt most Ámon Ada, a Budapesti Klíma Ügynökség vezetője, aki szerint soha nem állított olyat, mint amit most Szentkirályi mondott. Megjegyezte, az elkészült videó szerinte gyakorlatilag a Fideszes propaganda legújabb terméke. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Ámon Ada azt mondja, Magyarországon éves szinten 8-12 ezer ember hal meg idő előtt a légszennyezés miatt, és nemcsak az emberek életideje csökken ezzel, hanem a minőségben eltöltött egészséges életévek száma is. Más városokban ugyan vannak alacsony kibocsátású, autómentes zónák, amiket Budapesten is terveznek, ezek egyelőre csak gondolkodási szinten várakoznak megvalósításra az asztalon.

„A főváros által most létrehozott Budapesti Klímaügynökség, a fideszes sugalmazások ellenére, nem embereket fog kirángatni az autóikból, hanem olyan támogatásokat dolgoz ki a budapestieknek, amikkel olcsóbb lesz a lakásuk, a házuk felújítása, kifűtése, ha ezt (energia)hatékony módon csinálják, ezzel is csökkentve a károsanyag-kibocsátásokat, mert a legnagyobb (levegő)szennyező jelenleg a fővárosi épületállomány”- idézte a szakembert az Index a cikkében.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.