Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

111,4 milliárd dolláros nyereségre tett szert az Apple 2020 utolsó negyedévében

Nemrég tette közzé a cupertinói techóriás a Q1 2021-es eredményeit, amelyekből kiderült, hogy a pandémia ellenére óriási plusszal zárták a tavalyi évet.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A cég két kulcsfontosságú mérföldkövet is elért, hála az október, november és december hónapoknak, az Apple ugyanis története során először törte át a 100 milliárd dolláros álomhatárt, Tim Cook vezérigazgató pedig bejelentette, hogy elsőként sikerült átlépniük az egymilliárd aktív iPhone-felhasználót.

A vállalat a negyedévet 111,44 milliárd dolláros plusszal zárta, amiből 28,6 milliárd dollár a nyers bevétel. A 2020-as Q1-hez viszonyítva jelentős növekedést könyvelhettek el, akkor ugyanis 91,8 milliárd dollár plusz mellett 22,2 milliárd dolláros profitra tettek csak szert. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A tavalyi év végén rengeteg új készülék érkezett az Apple kínálatába, legyen szó éppen az iPad Air-ről, az új M1 MacBookról, a Mac Miniről vagy a zászlóshajónak számító 5G-s iPhone 12 modellekről, melyekkel egyetemben az előfizetői szolgáltatásokat is kibővítették – havi 15 dollárért cserébe megkaphatjuk a Music, tv+ és Arcade applikációkat, valamint 50 GB iCloud tárhelyet, míg 30 dollárért 2 TB iClouddal, News+-szal és Fitness+-szal gazdagodhatunk.

A Mac és iPad eladásai szintén az egekben vannak, köszönhetően a digitális távoktatásra való átállásnak, melynek következtében egyre több fiatal vásárolt magának laptopot és táblagépet, így nem véletlen, hogy 1,65 milliárd aktív júzerrel sikerült zárniuk 2020-at a cupertinóiaknak.

Tim Cook a Reuters hírügynökségnek adott interjúban elmondta, Kínában szintén exponenciálisan megnőtt az új iPhone-felhasználók száma, akik legfőképpen androidos készülékekről váltottak a konkurencia termékeire.

Mint ahogyan azt már évek óta megszokhattuk, az Apple pontos adatokat nem közölt arról, hány darab iPhone-et, illetve egyéb eszközt adtak el, a bevételeket nézve azonban egészen biztos, hogy túlságosan nem kell szerénykedniük a vállalatnál.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.