Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

11 hónapig tartó kómából ébredt fel a tinédzser, fogalma sem volt a járványhelyzetről

not image

Kornis Vivien

2021. február 3. - 07:04

Az első kijárási tilalom előtt gázolták el a tinédzsert, nemrég ébredt fel 11 hónapig tartó kómájából – fogalma sem volt a világjárványról.

A 19 éves Joseph Flavillt tavaly március 1-jén ütötte el egy autó az angliai Burtonban, azóta kómás állapotban ápolták a leicesteri kórházban. A fiatal nemrég tért magához, 11 hónappal balesete után, a Metro szerint már képes végtagjainak mozgatására is.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

„Először csak a szemeit nyitotta ki, de nem reagált semmire, az utóbbi néhány hétben viszont nagyon jól halad a felépülés felé. Mosolyog, felemeli a végtagjait, gyorsan fejlődik” – árulta el Sally Flavill-Smith, Joseph nagynénje.

Azt is hozzátette, boldogok és nagyon izgatottak, de nem tudják, hogyan fogják tudni elmagyarázni a tinédzsernek a kijárási korlátozásokat, a távolságtartást és azt, hogy hogyan hatott a világra a koronavírus-járvány.

A fiatal a kórházban való ápolása során kétszer is megfertőződött Coviddal, annak ellenére, hogy a szigorú szabályok értelmében csak édesanyja látogathatta őt rendszeresen. Joseph mindkét alkalommal szerencsésen felépült.

Néhány hónapja átszállították őt egy másik intézménybe, ahol neurológiai, fiziológiai és kognitív rehabilitációjában segítik. A szigorú szabályok miatt azonban itt senki nem látogathatja őt, Josephnek egyedül kell megbirkóznia a kihívásokkal, családjával csak FaceTime-on tudja tartani a kapcsolatot.

Egy 9 éves kislányt bilincseltek meg és fújtak le borssprayvel a rendőrök

Joseph balesete előtt arra készült, miután megszerezte az érettségit, bejárja a világot – körülbelül 100 barátja és családtagja most otthon biciklizik, sétál, fut és evez, és arra készülnek, hogy nem állnak meg, míg meg nem tesznek egy világ körüli útnak megfelelő távolságot. 20 nap alatt majdnem 13.000 kilométert tettek meg együtt.